TVgids.nl: de grootste online gids van Nederland bestaat 25 jaar

Met ruim 3 miljoen unieke bezoekers per maand is TVgids.nl de grootste online gids van Nederland. Het digitale platform bestaat 25 jaar, maar heeft nog altijd een jonge doelgroep. Maar liefst 28% van de bezoekers is tussen de 13 en 34 jaar.

TVgids.nl begint in 1999 met eenvoudige teksten en een enkele server, maar groeit al snel uit tot de grootste online tv-gids van Nederland. Het platform wint meerdere malen de Emerce award voor ‘beste en meest populaire website van het jaar’ in de categorie ‘Media, TV en Film’ en staat geregeld in de top 10 van best bezochte websites van Nederland*.

Bij TVgids.nl vinden kijkers de beste kijktips en de meest actuele informatie over alle programma’s, of die nu op televisie te zien zijn of bij een streamingdienst. Nederland kan bij TVgids.nl onder meer terecht voor de hoogtepunten van de Olympische Spelen, de perikelen rondom alle nieuwe talkshows, de releasedatum van de Netflix-hit Emily in Paris en meer.

Het platform wordt voortdurend verbeterd om kijkers nog beter met content te verbinden. Zo boekt TVgids.nl momenteel succes met een eigen videoserie over het realityprogramma B&B Vol Liefde, waarin Patrick Martens en Eline de Ruig de kijkers elke vrijdag bijpraten over de gebeurtenissen in de populaire datingshow van RTL. Daarnaast is TVgids.nl ook de thuishaven voor de Gouden Televizier-Ring, sinds 1964 de populairste tv-prijs van Nederland. Kijkers kunnen op TVgids.nl stemmen op hun favoriete tv-programma’s van het afgelopen jaar.

Bereik en doelgroep

Inmiddels zijn de website en de app samen goed voor ruim 3 miljoen unieke bezoekers per maand**. Veel gebruikers raadplegen TVgids.nl meerdere keren per week, een grote groep zelfs meerdere keren per dag. De doelgroep is relatief jong (28% is tussen de 13-34 jaar), hoogopgeleid (40%), draagkrachtig (46% boven modaal) en 65% is verantwoordelijk voor het huishouden. Dankzij de grote groep gebruikers en de brandsafe omgeving is TVgids.nl populair bij veel adverteerders.

Branded content

De eigen redactie ontwikkelt branded content voor partners als Talpa Network, HBO Max, Paramount, BBC First en KWF Kankerbestrijding. Dankzij de technische opties van de website en de app en de socials, de diverse contentvormen en de Gouden Televizier-Ring verkiezing zijn er legio mogelijkheden. Om het optimale resultaat te bereiken werkt de redactie nauw samen met de opdrachtgevers. Zo lanceerde het team voor de populaire serie ‘House of the Dragon’ van HBO Max een complete campagne op de website, app en socialmediakanalen.

*Bron: NMO Online, “Merken met het grootste online bereik van Nederland in december 2023”.

**Cijfers over 2023